Juwelen in Zahia

In de Ezelstraat is sinds kort een Zahia winkel te vinden. Er zijn ook winkels in Gent, Antwerpen, Lier en Hasselt (www.zahia.be). Je kan er kant-en-klare ketting en oorbellen kopen, maar ook alle benodigdheden om die zelf te maken. De steentjes en kralen zijn er heel mooi tentoongesteld in oude kasten, met alle mogelijke kleurschakeringen mooi gegroepeerd.
Voor een verjaardag, hadden we een workshop juwelen maken gekocht en zijn we met 4 vriendinnen een ware zelf -juwelen-maken-workshop van 2 uur gaan volgen. Je zit er middenin de winkel aan een lange tafel met de nodige tangetjes en materiaal te werken. De winkeluitbaatster zelf gaf de workshop en deed dat heel goed. Finaal zijn we er allemaal in geslaagd om met mooie oorbellen en zelfs kettingen buiten te stappen. Serieuze domper op de pret was wel de rekening. Bovenop de workshop (20 euro pp) betaalden we ook alle materiaal aan verkoopprijs, waardoor de prijs voor onze oorbellen en kettingen duurder uitkwamen dat het afgewerkt materiaal dat in de winkel hing. De kostprijs van de oorbellen was tussen de 30 en 65 Euro, de ketting kostte 105 euro. Hiervoor hadden we beter een perfect afgewerkt iets in de winkel gekocht dan onze eigen creaties die toch minder goed in elkaar waren gestoken. De charme van ons eigen werk was er gauw vanaf.
Conclusie, mooie winkel om in te snuisteren en om gewoon iets te kopen. Maar voor een workshop veel te duur betaald!

8 responses to “Juwelen in Zahia

  1. En door de uitbaatster iets laten maken kost je ook wel duur: 20 euro voor een ketting en oorbellen plus materiaal, beter workshop gevolgd hebben. Het zit ook niet perfect in elkaar…

  2. Maar als je kralen kiest tijdens de workshop, zie je toch hoeveel ze kosten? Het is ook uniek materiaal dat nu eenmaal niet goedkoop is: halfedelstenen, of Muranoglas, dat is nu eenmaal duurder dan glas.Ik heb dat nog in geen enkele kralenwinkel gezien. Ik vind 20 € maakloon voor een halssnoer en een paar oorringen ook niet overdreven, daar werk je toch zeker een half uur aan denk ik.

  3. ik vind het er buitensporig duur. Ik heb er eens een miniworkshop gevolgd voor de luttele prijs van 10 euro. Bleek gewoon een steen die je zelf kiest te plakken op een houder en that’s it. Zonder het geleuter was die klus in één minuut geklaard. Wat een gedoe !

  4. Ook wij zijn “slachtoffer” geworden van Zahia. Wij namen deel aan een Workshop en aan het einde van de rit stonden we aan de kassa en rekenden we een buitensporig bedrag af van 188;- Euro (en dan moet je weten dat we 2 x een “waardebon” hadden ontvangen voor kralen ter waarde van 15,- Euro) voor twee kettingen (mijn zus en ik). Ik was te verbouwereerd om op dat moment te reageren, maar aan het gezicht van de andere deelnemers (voornamelijk jonge studentes, allemaal met een Groupon bon) te zien waren we niet alleen. Ik vind dit echt je reinste bedrog. Wees duidelijk – laat de keuze tussen goedkopere en duurdere kralen, maar bovenal, noteer op de reclame van je workshops dat je ketting tussen de 80 en 100 euro zal kosten. Ik vraag mij af of er nog zo veel deelnemers op zouden afkomen. Ik heb een email gestuurd met mijn grieven, en heb daar nooit antwoord op gekregen, een staaltje van klantonvriendelijkheid ten top. Ik heb sindsdien wel meer mensen een soortgelijk verhaal horen doen over Zahia. Mij zien ze daar nooit meer terug.

    1. beste Veroninque, ik heb ook zoiets meegemaakt, ik had een bon gekregen van mijn zus voor 25 euro voor mijn verjaardag voor ‘oorbellen te maken,’ ik kende Zahia niet en na een les van een dik half uur mochten we aan de slag; ik wist niet wat ik hoorde toen we nog eens de oorbellen moesten betalen, ik had er gekozen in amethist (mijn lievelingssteen)en lag op het einde van de rit voor bijna 80 euro voor 1 paar oorbellen. Bij mij ook nooit meer, er was ook nooit verteld in de les zelf dat je de kralen nog moest bijbetalen..Ik heb ondertussen nog veel juwelen met stenen erin maar voor veel minder geld koop ik kwaliteitsjuwelen in zilver die perfect gemaakt zijn, want inderdaad de eerste keer dat ik mijn oorbellen instak had ik ze in mijn handen, letterlijk, ….

  5. @Sonja: het probleem is dat je in de winkel eigenlijk geen goedkope kralen vindt. Ze hebben er heel mooie kralen, daar ben ik volledig mee akkoord.

    Maar die Grouopn aanbieding is in mijn ogen toch wat misleidend. Ik had ze ook op internet gezien.: 20 euro voor een workshop is vrij goedkoop. Als je dan nog gratis voor 15 euro kralen mag uitkiezen, lijkt dat een superaanbieding. Omdat ik gehoord had dat Zahia niet goedkoop was, vond ik dit wat vreemd. Daarom ben ik, vooraleer deel te nemen aan de Groupon actie, eerst in de winkel gaan kijken. Als ik het me nog goed herinner kosten de kralen toen gemiddeld 6 à 8 euro het stuk. Voor die waardebon heb je dus slechts 2 kralen. Toen begreep ik hoe ze zo’n “goedkope” workshop konden aanbieden. Nu op zich is daar niets mis mee, maar net zoals Veronique vind ik dat ze zouden mogen meedelen hoeveel de workshop uiteindelijk zal kosten. De meeste mensen die zich voor zo’n Groupon aanbieding inschrijven, zullen wel verwachten dat ze een 20 à 25 euro aan kralen zullen moeten bijkopen, maar ikzelf was toch verbaasd van zo’n hoge prijzen. Mensen die deelnemen aan een Grouponactie kennen de winkel immers vaak niet en zijn op zoek naar een “koopj”.

  6. ook ik en mijn vriendin voelen ons wat bedrogen bij zahia!!!had de workshop als verjaardagkado gekregen dus wij met 2 naar daarbesluit: heb eigenlijk niks bijgeleerd!(erg korte uitleg oversluiten ketting!)mij laten verleiden om die erg dure zelfgemaakt ketting te kopen en mijn vriendin niks(ook 10euro kwijt)!ons zien ze daar geen tweede keer en geen positief gevoel erna spijtig!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.