Bistro Mathilda, het beste van Oostende****

Deze middag zijn we gaan eten bij Bistro Mathilda in Oostende, niet ver van het Casino Kursaal. Het is een drukbezochte zaak en je moet er een tijdje op voorhand reserveren wil je een plaatsje bemachtigen. Wij moesten ons tevreden stellen met een plaatsje aan de bar maar dat heeft ook zijn charmes.De keuken is doorlopend open van 12u tot 22u30 en op de kaart staan typische bistrogerechten maar ook seizoensgebonden bereidingen en visgerechten.

Van woensdag tot zaterdag kan je ook een tweegangen lunch krijgen voor €19. De kaart is leuk onderverdeeld in de klassiekers, de folliekes (suggesties) en de salades. De wijnkaart is uitgebreid maar er is ook een apart kaartje met open wijnen die per glas ter verkrijgen zijn.  Wij vonden onze goesting in de garnaalkroketten en tatjespap met grijze garnalen als voorgerecht.

De garnaalkroketten waren heel lekker van smaak, licht lopend en met veel garnalen er in. Gefrituurde peterselie en een klein slaatje maakten het bord compleet. De tatjespap is eigenlijk een bereiding die je niet veel meer ziet, karnemelkpuree met een perfect gepocheerd ei en veel verse garnalen. Subliem!

Als hoofdgerecht kozen we voor de koningsdorade met risotto en dé specialiteit van het huis: steak tartaar, aan tafel bereid. Alweer twee schitterende gerechten, kraakverse vis, smeuïge risotto met een sabayon van Sint Bernardusbier.
De steak tartaar werd opgediend in een zilveren potje en voor onze neus klaargemaakt, zo kan je kiezen hoe pittig hij mag zijn. Lekkere frieten en huisgemaakte mayonaise maakten het af.

Als afsluiter koos ik voor een trio van chocomousse en Annemieke voor een thee, Marieke was te verleiden met een bolletje sorbet van appel.
We betaalden ongeveer €150, van aperitief tot koffie en dat is niet overdreven, kwaliteit staat bij bistro Mathilda op de eerste plaats.

Terwijl we zaten te eten maakten we ons sterk om nog eens terug te komen, de borden die passeerden hadden ons overtuigd, hier wordt uitstekend gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.