Risotto met asperges en Seranoham

Gisteren hebben we voor de eerste keer dit jaar asperges gegeten en het heeft ons gesmaakt. Ik verwerkte ze in een risotto die ik met de thermomix klaarmaakte.Ingrediënten: 100gr parmezaanse kaas (gemalen), 80gr ui, 35gr olijfolie, 250gr arboriorijst, 150gr witte wijn, 700gr bouillon, 500gr asperges, peper, zout en een klontje boter.

De ui hak je in een paar seconden fijn en stoof je aan met de olijfolie (3min op 100° stand 2) daar doe je de rijst bij en meng je nog eens aan dezelfde snelheid en temperatuur. De wijn toevoegen en enkele seconden mengen.

Daarna voeg je de bouillon toe, normaal gebruik je kippenbouillon maar ik had de schillen en de uiteinden van de asperges laten inkoken en gebruikt als alternatief, het geeft ook meer smaak. Dit laat je 22 min draaien (omgekeerde richting, 100°, stand lepel) Na acht minuten voeg je de in stukken gesneden asperges toe, ze zijn dan op het einde mooi beetgaar.

Op het einde voeg je de parmezaanse kaas en het klontje boter toe en kruid je met peper en zout. Meng nog eens goed en giet alles in een schaal en zet zo op tafel. Wij aten er seranoham bij maar je kan evengoed een stukje vis of iets anders er bij serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.