Een lekker soepje!

Gisteren was ik een bezig de restjes uit de frigo aan ’t verwerken en zo is dit recept voor een zuiders soepje ontstaan. Lekker en gezond! Je hebt nodig: een rode en groene paprika, 2 sjalotten, een courgette, anderhalve liter water en drie kippenbouillonblokjes.

Groenten grof snijden en aanstoven, onder zetten met het water en de bouillonblokjes er bij doen. Laten koken tot de groenten goed zacht zijn, kruiden met peper en mixen tot je een mooie gladde soep hebt.

Ik mixte de soep in de thermomix maar je kan ook een blender of gewone staafmixer gebruiken natuurlijk. Wel oppassen dat je de hete soep niet onmiddellijk in de blender doet anders zou de glazen kan wel eens kunnen barsten. En in dit geval brengen scherven niet altijd geluk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.