Fietsen met Fred Rompelberg in Mallorca

Nadat we een paar jaar naar Italië op fietsvakantie zijn geweest hadden we dit jaar in Mallorca geboekt. Fred Rompelberg is een Nederlander die een kleine twintig jaar geleden daar begonnen is met fietsvakanties voor wielertoeristen. Wij kwamen alvast bruin terug! We zijn vertrokken van op de luchthaven in Oostende met Jetairfly en na een tussenlanding in Brussel kwamen we rond 19u aan in Palma. We verbleven in Grupotel Tauruspark, een viersterrenhotel maar een beetje vergane glorie. Zo hadden we er problemen met de liften en was er een waterlek tijdens ons verblijf. Het eten is in buffetvorm en na een week heb je het wel gehad. Het personeel is wel vriendelijk en behulpzaam.

Tijdens een verblijf van een week kan je vier begeleide fietstochten meedoen, op woensdag wordt er gerust en dan trek je er zelf op uit of lig je aan het zwembad wat uit te rusten.

Mallorca is een prachtig eiland met mooie wegen om te fietsen, vlakke stukken langs de kust en het binnenland en heuvels en bergen aan de westkant. Tijdens je verblijf krijg je verschillende ritten voorgeschoteld naargelang je niveau. Er zijn verschillende groepen en je sluit je aan bij de groep die je het best ligt. De afstanden liggen tussen de 80 en de 140km per dag. De tochten zijn mooi en afwisselend. De ene dag staat er een vlakker rit op het programma, de andere keer zit je in de heuvels.

Je brengt je eigen fiets mee, maar dat is een beetje omslachtig bij in- en uitchecken en je betaalt ongeveer €125 extra en je moet ook rekening houden met de laadcapaciteit op het vliegtuig. Op Mallorca zelf kan je ook degelijke fietsen huren, ofwel bij een lokale fietsverhuurder  of bij Fred Rompelberg zelf. De prijs ligt rond de €70, afhankelijk van de periode. Daarbij komt nog €15 borg.

Na enkele jaren Italië hadden we nu wel het gevoel dat bij Rompelberg alles overgeorganiseerd is en je voor alles en nog wat een bonnetje moet hebben. Zo ben je verplicht een fietspakket te kopen (€50) wil je meerijden met de groepen. Vier begeleide ritten kostten dan nog eens €20 er bovenop. Zo heb je ook een bonnetje nodig voor de picknick en moet je verplicht op de foto met vedette Fred Rompelberg.

Wanneer je alle show er rond wegneemt zoals het zingen van het clublied, de info avond met reacties uit het publiek, de slotavond met tombola en bekendmaking van de kilometerkoning dan blijft over waarvoor de meesten gekomen zijn: het landschap, het klimaat en het genot van een mooie fietstocht.

Hou ook rekening met de massale aanwezigheid van Duitsers die van Playa de Palma hun tweede thuis gemaakt hebben. Je komt er terecht tussen biertenten, braadworsten en vrijgezellenparty’s. Een voorsmaakje vind je hier en hier.

De hoofdstad Palma is een bezoek meer dan waard, de fietstocht naar daar op zich is al de moeite, je fietst een vijftiental kilometer op een rustig en mooi aangelegd pad, ver weg van alle auto’s. Kortom, Mallorca is ideaal om te fietsen maar kijk wat uit in welk hotel je terecht komt en of je bestand bent tegen een Duitse megaparty!

One response to “Fietsen met Fred Rompelberg in Mallorca

  1. Je hebt gelijk.Reeds 3 maal daar geweest. Telkens met verschillende kameraden. De grote fred rompelbergshow werd met het jaar groter en groter.Voor alles moet er extra betaald worden. Ze profileren zich wel als een vd goedkoopste fietsreizen op mallorca,maar als je dan alles bijeen telt(bonnetje om te mogen meefietsen,fietssportpakket,fietshuur,enz…)dan kom je toch al een duurdere prijs uit.De service in de winkel was ook niet zo geweldig.Eenmaal een persoon gehad die na dag 1 griep kreeg en we dan zijn gaan vragen voor een eventuele compensatie van hunnentwege,kregen we een kort onvriendelijk neen als antwoord en “de man zal wel een kater hebben gehad van gisterenavond zeker!”Dit was het antwoord van mevrouw rompelberg.Dan hebben we eenmaal een zwaar ongeval gehad met 14 dagen ziekenhuisopname en het enige waar zij naar keken was de beschadigde fiets.Dit alles gezegd zijnde is Mallorca wel een zeer mooi fietseiland.Er zijn nog ander aanbieders van fietsvakanties op mallorca.Wil je echter eens iets anders,hier een tip. Fietsen in de Algarve op Portugal.Lekker rustig,zeer heuvelachtig en ook vlak. Fiets met GPS,hotel in HP voor 7 dagen voor 499 euro vlucht inbegrepen tijdens de paasvakantie.Reeds 2maal gedaan.Wat een rust.Te boeken bij Primaverareizen.nl. Kijken bij fietssportvakanties. Grtjs Eddy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.