Makkelijk pastinaaksoep recept

Pastinaak is een vergeten wintergroente die je wel zowat overal kan kopen. Ze ziet eruit als een grote witte wortel. Er zat er eentje in ons groentenpakket en puur experimenteel een soep van gemaakt en wat bleek, absoluut heerlijk. Bij deze het makkelijkste recept ooit van pastinaaksoep.
Wat heb je nodig: 1 pastinaak, 1/2 courgette, 0,5l kippebouillon, peper en zout, olijfolie.
Schil de pastinaak, snij in stukken. Snij ook de courgette in stukken. Stoof beide groenten in olijfolie. Blus met een halve liter kippebouillon. Laat 20 min koken en mix de soep fijn. Goed kruiden met peper en zout en eventueel wat aanlengen met water als ze te dik is. Door de pastinaak bekom je een heel romige soep. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.