Een tweedaagse in het Schaliënhuis, een paradijs voor kindjes…

In Melsele, in het Waasland, ligt Het Schaliënhuis, een B&B met slechts twee kamers en een een klein huisje waar je met negen personen kan overnachten. Gelegen midden in de velden, een enorme tuin, kippen, geitjes en eendjes, je komt er onmiddellijk tot rust. Het huis zelf heeft een geschiedenis die teruggaat tot in de 17de eeuw. Al die tijd is het een boerderij geweest en dat tot in de jaren 60. Nu is het dus vooral een plaats waar ze het hectische leven buiten de robuuste poort houden.

De ruime woonkamer en de tuin is vooral het terrein van de kinderen. Er is werkelijk een overvloed aan speelgoed te vinden, allemaal afkomstig uit “In de olifant“, naar eigen zeggen de mooiste speelgoedwinkel van Antwerpen. De twee zaken delen immers dezelfde uitbaters, twee dames die het je naar je zin maken tijdens je verblijf.

De kamers zijn prima ingericht en mooi afgewerkt met opnieuw een heleboel spulletjes uit de winkel en volledig op kindermaat. Het bed voor de kinderen staat op een soort duplex in de kamer die je na een avontuurlijke klim kan bereiken.

Het riante ontbijt is om werkelijk je vingers bij af te likken, er zijn broodjes, koffiekoeken, vers fruitsap, zelfgemaakte confituur, lekkere charcuterie, kaas, een eitje naar keuze klaargemaakt, een appeltje uit de oven,… Na het ontbijt kan je er zeker voor een paar uur tegenaan.

Een verblijf in Het Schaliënhuis is niet van het goedkoopste, €75 per kamer voor één persoon, €25 per bijkomende persoon en €15 voor een kind onder de drie jaar. Ontbijt is telkens inbegrepen. Deze prijs garandeert wel dat je kinderen het hele verblijf niet gaat zien, ze zijn immers druk bezig met het ontdekken van het vele speelgoed en de leuke spelletjes.

Een gastentafel is er niet, zelf iets meebrengen en in de woonkamer opeten kan wel. Wij hadden een lasagne mee voor ’s avonds. Voor het opwarmen en de afwas vroegen de twee dames wel €25 voor ons zessen… Een alternatief om over de middag iets te gaan eten is het Pachtgoedhof in Kruibeke.

Om de rust een beetje te garanderen en de mensen er toe aan te zetten om ook eens een spelletje uit te proberen is er geen tv of radio in het huis. Een boekje lezen voor de houtkachel of gewoon wegdromen mag natuurlijk altijd…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.