Bonte B. een nieuwe naam in Brugge***

Gisteren gingen we langs in het nagelnieuwe restaurant Bonte B. in de Dweersstraat. De naam is eigenlijk gewoon de naam van de chef Bernard Bonte. De inrichting van de zaak werd gedaan door Lieven Musschoot die ook instond voor het interieur van Lieven. Parking genoeg, de in- en uitrit van parking Zilverpand is recht over de deur! Een parketvloer, vierkanten houten tafeltjes, zwarte en witte tinten en twee grote lichtpunten  creëren een warme sfeer met moderne accenten.

De kaart is beperkt met enkele voor en hoofdgerechten en een drie of vier gangen menu. Voor drie gangen betaal je €35 voor vier €45. Wil je ’s middags lunchen, dan betaal je €16 voor één gerecht of €22 voor twee gerechten.

Wij aten drie gangen en kregen bij het aperitief een Weck-potje met huisgemaakte paté en lekkere broodjes. Sterke start was de lekkere gemarineerde makreel met zuurdesem, quinoa en yoghurt. Mooie portie en een goeie combinatie van de verschillende smaken.

Hoofdgerecht was een gelakt piepkuiken met raapjes, erwten, wortelen en een crème van zoete aardappel. Een mooie presentatie, vooral de zoete aardappel was zeer lekker, de filet van het piepkuiken was een heel klein beetje te weinig gebakken.

Om af te sluiten kregen we een mooi bordje met sorbet van rode vruchten, aardbeien, jeneverbessen en een espuma van yoghurt met vanille. Een licht desertje zoals het moet zijn, de aardbeien hadden misschien wel moeten ontkroond zijn.

Koffie en thee met huisgemaakte marshmallows besloot onze avond. We betaalden €122 voor ons twee, we dronken elk een glas witte en rode wijn en een flesje plat water.

Bonte B. is een mooie zaak met een moderne keuken, de prijs van de lunch ligt misschien wat aan de hoge kant maar het is zeker een restaurant om terug te gaan.

2 responses to “Bonte B. een nieuwe naam in Brugge***

  1. Wij zijn daar vorig weekend gaan eten. Het was er zeer lekker maar ik had toch een klein hapje verwacht bij onze aperitief. We hebben een uur moeten wachten op het voorgerecht, dus dat was wel welkom geweest want mij volproppen met brood doe ik niet. Ook bij de koffie was er niks te bespeuren, geen koekje, niks. Blijkbaar hebben jullie meer geluk gehad en verse marshmallows gekregen.

  2. Wij hadden idd. ook een hapje verwacht bij de aperitief. Was idd. super lekker maar vonden de porties wat aan de kleine kant…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.