Ontbijten bij de dames van Miss en Place

In Sint Kruis, niet ver van de kerk vind je sinds kort Miss en Place. Voorheen was hier Tram 6 maar twee dames hebben de zaak overgenomen en er hun eigen draai aan gegeven.

Je kan er terecht vanaf 8 uur ’s morgens voor een ontbijt, in de week een wisselende lunch of in de namiddag een pannekoek of wafel. ’s Avonds  en op dinsdag zijn ze gesloten. Deze ochtend gingen we er ontbijten. Op de kaart staan er een viertal ontbijtformules genoemd naar enkele Hollywoodsterren. Zo kozen wij voor Marilyn Monroe (€12) en voor Audry Hepburn (€16).

We kregen een groot glas vers geperst sinaasappelsap, koffie, elk twee lekkere broodjes, croissant, chocoladekoek, kaas, ham, choco, een eitje, honing, twee soorten confituur, speculoospasta, philadelphia en wat nootjes en rozijnen. Letterlijk en figuurlijk een hele boterham dus…

Het verschil tussen de twee formules was een kannetje koffie ipv een kop en een yoghurt met vers fruit, ik kon ook de bereiding van mijn eitje kiezen. Lekker ontbijt met veel keuze tussen het beleg, de broodjes waren lekker en krokant, het beleg zoals het hoort. Ze vergaten wel de yoghurt en het kannetje koffie maar ze zijn ook nog geen week open en het werd onmiddellijk recht gezet met de nodige excuses.

Verder op de kaart staan er ook nog quiches, steak met frietjes, verschillende salades en in de namiddag kan je er kiezen uit verschillende dessertjes. Vreemd is wel dat de kindergerechten maar tot zes jaar zijn, vanaf dan word je verondersteld om te eten als een volwassene… Veel kinderen eten nog niet zo veel op die leeftijd.

De hele zaak heeft een licht interieur met veel lichtinval achteraan. Daar is het ook het best zitten. Parkeergelegenheid vind je in de buurt. Dinsdag gesloten.

One response to “Ontbijten bij de dames van Miss en Place

  1. Jullie zijn daar echt verwend! Ik zou niet weten waar ik hier in NY zo een ontbijt zou kunnen nemen voor die prijs.
    Vette zware croissants en dunne koffie uit supersize kartonnen bekers…to go!
    Joepie, binnenkort in België!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.