Samen op wandel!

We vonden het een leuk idee om ieder seizoen een wandeling te organiseren voor iedereen die Brugge eens anders wil bekijken. De eerste wandeling is voorzien op zondag 28 april om 14u en we bekijken de stad door een middeleeuwse bril. Hoe belangrijk was de stad in de 15de eeuw, de gouden eeuw van Brugge? IMG_0204

Welke gebouwen staan er nu nog in de stad of wat is er in de plaats gekomen? Halfweg de wandeling houden we even halt voor een zoete lekkernij en dan zetten we onze tocht verder. We volgen het spoor van de pelgrim op weg naar Compostella en maken het ontstaan van de financiële markt mee, onderweg maken we ook nog kennis met een belangrijk persoon die een eigen stad wil bouwen.

We sluiten af in een Brugse kroeg voor een drankje en praten nog wat na? Zin gekregen om met ons mee op stap te gaan en hoekjes van de stad te ontdekken waar je nog niet eerder hebt stil gestaan? Stuur een mailtje naar brugsevertellementjes@gmail.com met het aantal personen. Per persoon betaal je €12 voor de wandeling, proevertje en drankje achteraf. We spreken af op de Markt, aan het standbeeld van Breydel en de Coninck.

Lukt de datum niet? Geen nood, in de zomer doen we opnieuw een ander stuk van de stad aan in een ander thema op een ander tijdstip. Zo hebben we vier wandelingen, vier seizoenen, vier andere indrukken van de stad! De plaatsen zijn wel beperkt.

2 responses to “Samen op wandel!

  1. Leuk idee, maar er hapert iets met de datum: 27 april is een zaterdag –> op zondag is het 28 april. Wanneer precies gaat de wandeling dan door?
    Ik zal sowieso voor op de zomerversie moeten wachten vanwege een communiefeest, maar voor andere gegadigden is een juiste datum wel belangrijk denk ik. Ik kijk al uit naar jullie zomerwandeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.