De Olijfboom, meer dan olijfolie…

De Smedenstraat in Brugge is zowat dé straat voor de fijnproevers. De Kaasbolle, een goeie slager, bakker en groentenwinkel hebben er hun vaste stek. Een eindje verder in de straat, dichter bij de Smedenpoort, vind je De Olijfboom, een kleine vitrine maar toch lopen de meeste chefs er niet voorbij. Een ruim aanbod aan olijfolie natuurlijk, wel 80 soorten! De uitbater is heel vriendelijk en helpt je zeker een keuze te maken. Hij is in 2002 ook verkozen als hobbychef van het jaar en al jaren een klinkende naam in de Brugse gastronomische kringen. Veel bekende namen komen er dan ook hun olie kopen; klinkende namen zoals Gert De Mangeleer en Sergio Herman.

Verder vind je er ook een grote keuze aan balsamico azijn, kruiden, specerijen en andere oliën. Wij neusden er wat rond en kochten olijfolie, een groot bokaal pasata en een bokaal handgerolde M’hamsa couscous. en dat er een verschil is dat zie je en proef je hier wel duidelijk…

Ook voor Japanse specialiteiten zoals wasabi, Yuzu en soja saus ben je er aan het juiste adres

Eigenlijk is de winkel een klein paradijs voor de liefhebber van lekker eten, je wordt overweldigt bij het zien van alle verschillende producten, en misschien ook wel een beetje depressief wanneer je bedenkt dat je tijd te kort gaat komen om alles klaar te maken en te proeven.

Over tijd gesproken, bekijk de houdbaarheid van de producten, soms is die redelijk kortbij. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je achterin de voorraadkast nog een potje of bokaal terug vindt. Al is de kans klein natuurlijk dat je alle pas gekochte lekkernijen pas enkele maanden later zal uittesten.

De Olijfboom

Smedenstraat 58

8000 Brugge

050/34 16 39

One response to “De Olijfboom, meer dan olijfolie…

  1. Beste,

    Alvast bedankt voor het leuke artikel omtrent onze winkel. Dit geeft ons de moed verder te blijven door gaan en ons te blijven inzetten voor de gepassioneerde foodies die ons zo nauw aan het hart liggen. Wat betreft uw opmerking omtrent de houdbaarheid, maken wij graag een kanttekening. Het is een problematiek waar wij ons terdege van bewust zijn en hieromtrent leveren wij bijna wekelijks een heuse strijd met de leveranciers. Deze laatsten leveren de producten bij ons aan met een THT-datum soms een luttele paar maand na leveringsdatum. Terugsturen wordt door de leveranciers amper aanvaard, gezien de wet stipuleert dat bij ontvangst levering er ‘voor akkoord’ moet ondertekend worden. Echter, in de praktijk is dit onmogelijk, gezien de minimale wachttijden v/d chauffeurs. Gelieve ook het substantiële verschil op te merken tussen een THT en een TGT-datum. Het is zeker niet dat een product eens de THT-datum voorbij – strikt opgelegd door Europa – onbruikbaar wordt. Indien op een koele, donkere plaats bewaard gaan – indien ongeopend – zaken zoals kruiden, pasta’s en zelfs olijfolies nog zeker meer dan een jaar (in sommige gevallen jaren) mee.
    Hartelijk bedankt voor de leuke feedback en wij hopen jullie – de onvolprezen gourmands – nog vele jaren ten dienste mogen staan!!

    Grtjs De Olijfboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.