Een druk weekend in Brugge

Dit weekend heb je tijd te kort om Brugge te bezoeken. Tal van activiteiten staan er op het programma. Twee er van zijn de jubileumeditie van de Open Monumentendagen en de braderie “new style” van de Ezelstraat. De twee combineren zorgt voor een goedgevuld weekend! Ieder jaar zetten verschillende monumenten hun deuren open, gebouwen of privé huizen die anders niet toegankelijk zijn laten je nu één of twee dagen genieten van hun schoonheid en grandeur. Een complete lijst van alles wat er te doen is vind je op deze website. Enkele toppers en verborgen schatten zijn onder meer de turnzaal van de Rijksnormaalschool ingang via de Klaverstraat, Godshuis De Schipjes in de Peterseliestraat, het tuinhuis in de Sterstraat en het grootseminarie. Let op, sommige plaatsen zijn toegankelijk op zaterdag én zondag, anderen enkel op zondag. Soms is een reservatie verplicht!

Een braderie is een jaarlijks terugkerende activiteit, maar wanneer je er één gezien hebt dan heb je ze eigenlijk allemaal gezien. De handelaars van de Ezelstraat hebben zich verenigd in de VZW Via Asinorum (Ezelstraat maar dan in ’t Latijn) en proberen een nieuw concept uit. Ze richten zich vooral op kinderen, hun toekomstige klanten. Verschillende handelaars organiseren in hun zaak een workshop voor kinderen. Zo kan je leren juwelen maken, waan je je een echte chef in Kok au Vin, of word je de beste pannekoekenbakker. Springkastelen, suikerspin en circusspelen zorgen voor de ambiance. Op hun Facebookpagina kan je alles volgen. In de Ezelstraat zijn er trouwens ook enkele deelnemers van de Open Monumentendag te vinden, voor elk wat wils dus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.