Kookeet 2013, opnieuw een topweekend voor Brugge!

Binnen een goeie twee weken is het weer zo ver, Kookeet is dan al aan zijn derde editie toe, zij het nu in een licht gewijzigde vorm. Deze keer is niet de Markt maar wel ’t Zand plaats van afspraak. Omwille van het succes en de vele bezoekers drong een verhuis zich blijkbaar op. De geborgenheid van de Markt zullen we missen, ’t Zand springt er nu ook niet direkt uit als gezellig plein. Een heraanleg dringt zich op, om van de straten er rond nog maar te zwijgen maar dat is een ander verhaal uiteraard.

De fontein wordt voor de gelegenheid aangekleed door de groendienst en Fine Fleur. Rond een centraal punt worden vier tentenzones gebouwd om de dertig deelnemende chefs onderdak te bieden voor drie dagen. Slechts aan één zijde een bar, aan de andere zijde komen twee wijnhandels de dorstigen laven.

Naast vertrouwde gezichten zijn er ook dit jaar enkele nieuwkomers en een nieuwe gastchef uiteraard. Die gastchef is Wout Bru die een kroketjes van kabeljauwbrandade serveert. Voor de rest alleen maar aantrekkelijke gerechtjes met soms originele namen. Wat dacht je van Chicken Run van Sans Cravate, Fish Bun van Deldycke, Royal Dog with cheese van Rock-Fort of van een stute met choco van The Chocolate Line?

Uitkijken is het ook naar favorieten zoals De Mangerie, Patisserie Academie, Kok au Vin, Tête Pressée,… En een laatste keer goeiedag zeggen aan Chez Olivier die ondertussen gestopt is.

Nieuwkomers Lieven, Bhavani en De Mangerie zijn er voor de eerste keer bij. Pannenhuis, Pandreitje, Danny Horseele en ’t Stil Ende zijn deze keer niet van de partij. Zonder meer is het kruim van de Brugse chefs vertegenwoordigd en zullen ze zeker en vast hun best beentje voor zetten.

De prijzen schommelen tussen de vier en de acht euro, de voorverkoop is al gestart via In&Uit op ’t Zand.

Tussen 11 en 21u kan je alles proeven, op maandag kan het zijn dat er vroegtijdig al verschillende hapjes uitverkocht zijn, ’t is dus voor de rappe!

One response to “Kookeet 2013, opnieuw een topweekend voor Brugge!

  1. onze favorieten: tête pressée (na zoveel jaren blijven ze ons steeds verbazen !) en Goffin vonden we ook super. Eigenlijk waren we in geen enkele stand ontgoocheld. Het blijft een heeeeeeeeeeeerlijk Brugs evenement om naar uit te kijken !!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.