Lunch in de Vossesteert***

Restaurant Vossesteert opende een tijdje geleden. Waar vroeger een café was op de hoek met de drukke Maalsesteenweg en de Vossesteert werd na een complete metamorfose een restaurant. Nadat we er al eens op een drukke zondagmiddag tevergeefs aan de deur stonden wegens volzet hadden we nu op een dinsdagmiddag meer geluk.

IMG_0927

 

De zaak is ruim opgevat, ook boven kunnen er gasten tafelen, door de open keuken kan je de chef bezig zien, achteraan is er ook een rookruimte.

Op de kaart vind je de traditionele bistrokeuken terug. Garnaalkroketten, kaaskroketten, gerookte zalm,… Hoofdgerechten zijn onder meer verschillende salades en pasta’s maar ook slibtongetjes en filet mignon. De steak tartaar ontbreekt uiteraard niet. Verder staan er ook enkele suggesties apart op een bord. Fazant, creuses en schorsvel zijn er enkele van.

Iedere middag is er ook een lunch voorzien voor €14,50. Soep, hoofdgerecht en koffie krijg je daarvoor. Dat was ook meteen onze keuze en kregen bij ons aperitief een lekker stukje wildpaté met rodebessenconfituur.

De soep was een lekkere champignonroomsoep met brood en het hoofdgerecht waren vers gemaakte balletjes in tomatensaus en een prima puree. Simpel en degelijk. De balletjes waren niet eerst aangebakken maar gegaard in de bouillon. De saus was een gezeefde tomatensaus. Het aanbakken en de saus wat pimpen met de champignons had het gerecht een extra duwtje gegeven maar het smaakte ons en het was ook een mooie portie (vijf stuks). Ook Marieke keurde ze goed.

Een koffie sloot de lunch af. De zaak zat trouwens goed vol met klanten die in lunchpauze waren of een zakenlunch hielden. De bediening is vlot en vriendelijk, je kan makkelijk in een half uurtje terug buiten staan als het vlug moet gaan.

We betaalden ongeveer €55 voor ons drie, Marieke at enkel de hoofdschotel mee waarvoor maar €7 werd aangerekend.

Leuke stop over de middag, de Vossesteert is trouwens alle dagen open.

Vossesteert

Vossesteert 251

8310 Sint Kruis

050/823195

3 responses to “Lunch in de Vossesteert***

  1. heb daar mijn verjaardagsfeestje gegeven.Super lekker gegeten o.a.roggevleugel,verser en lekkerder kon niet!Heel vriendelijke bediening en heel gezellig!Een echte aanrader.Alle gasten waren “wreed”kontent!

  2. vandaag de koude schotel was heel lekker ruim voldoende voor herhaling vatbaar
    bedankt heel beleefde bediening
    Godelieve Catteeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.