Yellow****, lekker maar prijzig

Er is veel te doen rond Yellow, de Bistro van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Drie maanden maken ze het mooie weer op de hoek van de Braambergstraat en de Jozef Suveestraat. Zeven dagen per week open en vier services daags vergt wel het een en ander van personeel en chef. Wij gingen lunchen en waren onder de indruk van de gerechten.We hadden gereserveerd om 12u en moesten nog even wachten voor de deuren openden. Eenmaal binnen zijn er verschillende ruimtes waarbij de tafeltjes (te) dicht bij elkaar staan. De muren zijn onbeschilderd, hier en daar staan nog wat aantekeningen of een lipsticktekening op de muur. De akoestiek valt verrassend goed mee.

Lekker brood staat op tafel samen met boter, olijfolie en olijven. De onderlegger is tevens menukaart en op een apart blaadje staan de dranken. Er zijn een tiental voor- en hoofdgerechten en de keuze was best moeilijk. We bestelden alvast een sherry en een gin tonic. Ondertussen liep de zaak goed vol.

Annemieke koos uiteindelijk voor de vitello tonato “new style” en de brandade van noordzeevis. Voor mij kwamen er Zeeuwse kokkels met koriander en kafirlimoen. Hoofdgerecht was waygurund Marrakech style.

Vrij vlug kwamen de voorgerechten, mijn gin tonic was nog niet volledig uit. De vitello tonato was klaargemaakt met kalfstong en smolt in de mond. Zeer lekker! Nog indrukwekkender was de geur en de smaak van de kokkels die in een mooi gietijzeren potje op tafel kwam. Oosterse smaken met de kokkels was een schot in de roos! Toen al kwam in ons op om misschien nog eens terug te komen.

De brandade werd in eenzelfde potje opgediend en was voor Annemieke iets te machtig van smaak, ook vond ze dat er wat weinig vis in te bespeuren viel. Mijn waygurund was perfect gebakken, hemels van smaak en zeer origineel vergezeld van een taboulé met quinoa, wortel, kikkererwten en granaatappel.

We dronken een glas witte wijn en een Vedett er bij.

Afsluiten deden we met een bordje vieux Comté dat we deelden. Je kan kiezen uit drie verschillende kazen samen met een fris slaatje en toast van rozijnenbrood. Jammer dat het bord dat je kiest zich beperkt tot één kaas, zo wordt het wat eentonig en een beetje te veel van het goeie.

De koffie dronken we in de bar. In de patio van de woning werd een tent opgetrokken en verwarmd met een warmtekanon. Zo kan het wat heet worden aan de benen als je daar wat te dichtbij zit. De bar is volledig ingericht door Veuve Clicquot, dat trouwens overal opduikt.

De rekening van onze lunch bedroeg €201, flink duur dus, al koste mijn hoofdgerecht alleen al €45, dat jaagt de prijs de hoogte in natuurlijk. Maar het eten was voortreffelijk en de porties royaal. Wat maakt alles duurder? De drank; €10 voor een sherry, €14 voor een gin tonic, €6,50 voor een koffie en €5,50 voor een thee… Wanneer je die prijs betaald verwacht je een hapje bij het aperitief of een zelfgebakken koekje bij de koffie. Niet dus, ook de thee kwam uit een kartonnen doosje. Dat is er een beetje over eigenlijk. Maar voor de gerechten, daar keren we misschien nog eens voor terug, al zullen we al een aperitiefje ergens anders gedronken hebben…

 

9 responses to “Yellow****, lekker maar prijzig

 1. ik deel dezelfde mening als Filip en Annemieke.
  Er werd vrij vlug opgediend, wij hadden onze aperitief ook nog niet uit toen we het voorgerecht kregen, waardoor ik het gevoel kreeg van eten en wegwezen. Een fles water is goedkoop : €3 voor 0,5l

 2. Dit is de hipste plaats ooit in onze stad!
  Wij waren er zaterdagavond.
  Het eten is overheerlijk dus het mag iets kosten.
  Zo’n mooi kader en vlotte bediening. Wij waren happy. Ik at als voorgerecht de gelakte paling met foie gras (goed bevonden), als hoofdgerecht de sint-jacobsschelpen met broodkruim (lekker maar te veel broodkruim, wat eentonig – zou ik niet opnieuw nemen) en als dessert vanilleijs met chocoladesaus (smullen, zo’n lekkere chocoladesaus :-)). Wij dronken rode wijn, Movia pinot noir, een aanrader. OK je kreeg geen amuses bij je aperitief maar het is dan ook een bistro. Na het eten nog in de champagnebar vertoefd, dit was tof, je waant je in Saint-Tropez. Wij gaan zeker nog een keer!! Hoe spijtig dat dit maar tijdelijk is.

 3. Veel te duur voor slordige bediening en eten! Geen warme broodjes je moet alles maar zelf uitzoeken heb al veel betere ervaring bij verschillende jonge chefs in brugge die je iets anders voorschotelen voor minder geld!
  Voor getzelde geld kun je 2 goeie keukens doen in brugge!!

 4. Wij zijn zaterdagavond geweest om 18u30. Het moest vooruit gaan want om 20u30 komen de volgende gasten al.
  Mooi pand maar zeer weinig inrichting. Ok, het is tijdelijk, maar aan het raam hingen lappen stof die gewoon afgeknipt zijn..
  Ons glas champagne was nog halfvol als ze al met het voorgerecht aankwamen. Niks amuse bij het aperitief terwijl je wel 16 eur voor glas rose champagne moet betalen.
  Het eten was correct..
  Er werkt veel te veel personeel waardoor ze mekaar voor de voeten lopen. Wat me enorm stoorde was dat de borden op grote houten platteau’s binnen gebracht werd. Dat deed me denken aan een eetfestijn op school..
  Ze willen zich profileren als een bistro, geen probleem, maar ze vragen wel de prijzen van een sterrenrestaurant…dat gaat niet samen. We hadden voor 210 eur.. Hier had ik veel meer voor verwacht.

 5. Personeel was zeer onvriendelijk voor zo een restaurant.
  Ik had een lange witte jas aan en vroeg voor hem in de vestiaire te hangen maar dat ging niet.
  Er was geen vestiaire en moest dus mijn jas over mijn leuning van mijn stoel hangen.
  Ook miste ik wat kledingstijl van het personeel voor een toch gekende naam van restaurant waar ik meer van verwachte!

 6. Wij waren er vorige week met enkele vrienden, allemaal met en grote culinaire achtergrond. Wij hadden hoge verwachtingen maar waren nadien allemaal ontgoochelt. Wij hebben dit ook duidelijk laten blijken, zelfs een deel van ons eten moeten laten staan (de salade met garnalen was vanwege de vele mayonaise gewoon niet eetbaar…). Van zo een topkok verwacht je altijd toch iets meer dan ergens anders…het was duidelijk veel minder dan op de meeste plaatsen in Brugge. Je kunt niet op de ene kant zeggen dat het een bistro is en tegelijk prijzen hanteren die op bijna dezelfde lijn liggen dan in veel sterrenrestaurants. Ik ga niet elke fout opnoemen maar het kan echt niet om bij zulke prijzen zelfs geen hapje bij de apero en geen koekje bij een koffie van 7 euro te serveren. Natuurlijk weten ze dat zelf ook maar blijkbaar kan het hun niet echt schelen. Dit was een absolute anti-reclame voor zijn bistro dat in de komende maanden moet openen. Wij gaan zeer geregeld in zeer goede restaurants gaan eten, ik was zelden zo ontgoochelt. Blijkbaar gaat het hier alleen om zo veel mogelijk geld binnen te krijgen op een zo kort mogelijke tijd. Beste Geert, beste Joachim: vergeet niet waar te geven voor het vele geld dat de mensen moeten betalen, niemand doet dit op termijn ongestraft, je maakt in elk geval je naam mee kapot.

 7. Met zijn tweetjes en met hoge verwachtingen, als fans van de keuken van Gert, gaan dineren bij Yellow. Geen vestiaire, geen hapje bij het aperitief, tafels veel te dicht bij elkaar (terwijl het restaurant maar voor de helft vol zat). Het eten was een bistro waardig maar ook niet meer dan dat. We hadden meer verwacht van deze chef, meer in de stijl van Sergio en Pure C. Het geld werd zodanig uit onze zakken geklopt dat we de koffie aan ons lieten voorbijgaan. 75 minuten na aankomst en 200,50 euro lichter terug vertrokken. We hadden nog een tweede reservering lopen, die we geannuleerd hebben. Eén keer kan gaan. Het zal een tijd duren tegen dat we deze kater verteerd hebben. Dit is geen reclame voor Gert en Joachim en een smet op het blazoen van Hertog Jan. Spijtig !

 8. wij gingen afgelopen vrijdag met hoge verwachtingen naar Yellow Brugge. Het eten was zeer lekker (maar ook niet meer dan dat), maar al de rest was alles behalve. Voor dergelijke prijs zou je toch mogen verwachten dat er een vestiare is, een dure apero zonder amuse en ze willen je zo vlug mogelijk buiten, bijna bandwerk. Voor mij was het feit dat je 2 euro moet betalen voor een ‘extra’ broodje absoluut NOT DONE ! Niet goed voor de reputatie van Gert en Joachim ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.