Brugse Gin Club, gin, gin en nog eens gin!

Gin & Tonic is een ware hype in ons land, elke zichzelf respecterende bar of restaurant heeft wel meer op het schap staan dan Gordon’s dry gin. Meer en meer vind je zelfs een complete ginkaart, verschillende garnituren en tonics. Met wereldwijd meer dan 600 verschillende soorten is er dan ook keuze genoeg. De Brugse Gin Club die onderdak vindt bij Edwardz in de Jozef Suveestraat laat je elk weekend meeproeven… Meer dan 60 soorten gin kan je er ontdekken, schrik om door de bomen het bos niet meer te zien hoef je niet te hebben. De gins staan netjes alfabetisch, per land en per smaak op de kaart. Zo is er altijd wel een manier om je favoriet te vinden.

foto 2

 

Uiteraard worden ze geserveerd met de gepaste garnituren en tonic, we kregen er ook een lekkere tapenade bij als klein hapje. Leuk is ook dat je vooraf een frisse iced tea krijgt op basis van groene thee. Door een klein slokje te nemen, vooraf en tijdens het drinken van de gin, krijg je weer de volle smaak van de gin in je mond.

Edward, de uitbater is veelzijdig en inventief en experimenteert graag met gin cocktails, gin koffie en gin thee, saai is het nooit. Recepten van hem vind je onder meer bij VTM koken.

Keuze in formaat en samenstelling is er ook. Je kan de gin puur, on the rocks, klein of groot krijgen. Elke gin kan dry martini verkregen worden (€9)

foto 1

De prijs is meer dan behoorlijk, er is een vaste prijs voor alle gins met uitzondering van een zestal meer exclusievere merken. Een pure gin kost €5, klein €7 of groot €12 tonic inbegrepen.

Edward is ook de uitgever van het boekje Gin Journal waar je telkens je opmerkingen en smaakbeleving tijdens het proeven kan neerpennen. Handig!

Brugse Gin Club

Jozef Suveestraat 19

8000 Brugge

0472/62 82 43

Elk weekend open van 17u tot 24u

5 responses to “Brugse Gin Club, gin, gin en nog eens gin!

  1. Merci voor de tip! We zijn verkocht, 4 gin tonics geproefd vanavond bij Edward. We komen zeker terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.