Kok au Vin, all time favorite****

Bistro Kok au Vin is al tien jaar een vaste waarde in de Ezelstraat en onderging de laatste maanden enkele veranderingen. Nieuwe tafels en stoelen waren het eerst aan de beurt, sinds enkele weken is ook de kaart onder handen genomen. Chef Jürgen Aerts timmerde geduldig aan de weg en is tijdens het traject ook geëvolueerd. Het aanbod op de kaart verkleinde, de gerechten worden tot de kleinste details uitgewerkt. Kok au Vin is één van onze favorieten in Brugge! We gaan er vaak lunchen omdat prijs/kwaliteit hier hoge toppen worden gescheerd, deze week gingen we er ook met vrienden ’s avonds. Op een dinsdag een afgeladen vol restaurant hebben is geen evidentie, ook niet in Brugge. Mond aan mond reclame is nu eenmaal goud waard en vaste klanten komen graag terug.

Sinds enkele jaren heeft Kok au Vin ook het Bib Gourmand sticker aan het raam hangen. Voor €35 vind je hier een menu in drie gangen, meteen ook het enige menu op de kaart. Voor iedere gang zijn er een drietal keuzes, op de kaart vind je diezelfde gerechten terug. Voor wie langer wil tafelen kan je het menu uitbreiden naar vijf gangen (€55).

’s Middags is er een lunch aan €25 voor drie gangen. Je kan telkens kiezen uit soep of een klein gerechtje om te delen. Ook bij de hoofdgerechten zijn er twee keuzes.

Bij het aperitief kregen we een lekker hapje: tartaar van rundvlees op een stukje koolrabi. Brood, olijfolie en rillettes stonden toen al op tafel.

Wij kozen voor het driegangen menu en kozen uit de voorgerechten courgettesoep met sot l’y laisse (het lekkerste stukje van de kip), en momo opgevuld met kruidig gehakt en een lekkere bouillon. De aandacht voor de afwerking van de borden valt hier meteen op. Alles is bedachtzaam op het bord geschikt, over ieder gerecht is nagedacht. Zelfde verhaal bij de hoofdgerechten, een boterzacht stuk kalfsvlees, kipfilet uit de Landes “paëlla style” en een vissoep waar veel andere soepen bij verbleekten waren een schot in de roos!

IMG_1974

 

Als dessert kwamen creaties met wijnperzik met dulce de leche ijs op tafel en blauwe bes met ijs van zuring en rode biet, een lekker fris dessert.

Uit de wijnkaart met verschillende wijnen per glas of in een half flesje kozen we een halfje wit en rood. We hadden ook een fles plat water op tafel. We eindigden met koffie met madeleines, en originele popcorn met marshmallow en framboos.

De rekening viel absoluut mee, €60 per persoon is in Brugge een “batje” zoals we zeggen…

Door zijn kaart te verkleinen kan de chef steeds verse producten garanderen en de kostprijs drukken, iedere week verlaat een gerecht de kaart en komt er een nieuw in de plaats, zo heb je om de zoveel weken een compleet nieuwe kaart. Niet zo simpel om constant nieuwe gerechten uit je mouw te schudden maar het houdt je ongetwijfeld alert en scherp. Een gemotiveerd team in de keuken en de zaal maakt het plaatje compleet!

 

Kok au Vin

Ezelstraat 21

8000 Brugge

050/33 95 21

One response to “Kok au Vin, all time favorite****

  1. Vorige week zijn we daar voor het eerst gaan eten. Ik passeer daar elke dag op weg naar het werk en had eigenlijk het idee dat je daar een beetje in de ‘etalage’ zit. Maar niets is minder waar. Het was er echt gezellig, het eten was uitstekend, evenals de bediening. Aangezien mijn vriend een wijnkenner is, kozen we voor wijnen per glas, telkens aangepast aan het gerecht. Het drijft de prijs wel wat omhoog, maar het was de moeite waard. Voor een apero met parmaham, het driegangenmenu, een glas wijn per gang en koffie betaalden we €83 per persoon. We komen zeker terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.