In Grand Cabaret style

Op een dinsdagavond bezocht ik samen met een aantal collega’s restaurant Grand Cabaret in Nieuwpoort. Het stond al een tijdje op de lijst om ooit eens te bezoeken, en dit leek de ideale gelegenheid. Ik was iets vroeger en nam al plaats aan de grote tafel die voor ons gedekt was. Verder waren er geen andere reservaties, wat niet echt stoorde, want het restaurant is nu ook niet zo groot. 
Eerste indruk van het restaurant is dat het zijn naam goed heeft gekozen. Bordeaux velours, donker hout, zwart wit foto’s van Al Capone en Josephine Baker aan de muur. In het midden van de muur ook een schilderij-kader met daarin een TV verwerkt waar continu stille filmpjes van de dikke en de dunne spelen. Ik vind ze nog altijd even hilarisch als vroeger, passen perfect in het kader en waren een aangenaam tijdverdrijf terwijl ik op de collega’s wachtte.
De bediening is heel vlot en losjes. Met hun outfit en uiterlijk kunnen ze zo stappen uit een film van de gebroeders Coen. Een toiletbezoek zorgt dan nog voor wat extra onthullingen (lees: artistiek naakt). Het plaatje is werkelijk compleet.
Op de menukaart heel mooie gerechten. De chef baseert zich enerzijds op de vlaamse klassiekers maar daarnaast zeker ook meer innovatieve combinaties. Hij kan het niet onder stoelen of banken steken dat hij wel van bier houdt. In veel gerechten is bier terug te vinden en je kan ook, naast wijnarrangement, een bierarrangement bij de menu nemen. Op de drankenkaart ook heel veel belgische biertjes van lokale brouwerijen. Heel indrukwekkend.
Met een groep is het niet evident om à la carte te eten, dus werd het de teasermenu. Je weet eigenlijk niet wat het dan wordt, en laat de chef volledig zijn ding doen. Je kan wel vooraf aangeven als er zaken zijn die je echt niet lust of allergisch voor bent. Als hapjes kregen we een sorbet van oester, een scheermes met gin-fizz en een crème brûlée van Achelse blauwe kaas. De toon was meteen gezet, niet echt de standaard amuses, stuk voor stuk dik in orde en verrassend. Een paar mensen aan tafel namen het bierarrangement ipv wijn. Er passeerde bier van brouwerij Strubbe uit Ichtegem, de Struise Brouwers, Poperingse Keikop. Heel lekker in combinatie met het eten.
Op ons bord kregen we Noorse zalm met sorbet van bleekselder, ravioli met eekhoorntjesbrood en schuim van wit bier, visfilet met aardappelsalaatje en béarnaise met bier en als dessert een moelleux au chocolat met vanilleijs. De 3 gerechten waren super lekker, mooi gepresenteerd. Het dessert was ook wel lekker, maar paste niet echt in ‘originaliteit’ bij de rest van de menu. Ik had verwacht dat de chef daar verrassender uit de hoek ging komen.
We sloten af met koffie en thee en hadden een heel mooie, lekkere avond beleefd. De moeite om zeker nog eens terug te gaan, al is het maar om te zien wat er rond 22u, na het hoofdgerecht in de zaak gebeurd. Nog nooit meegemaakt in een restaurant. Aan jullie om zelf eens te gaan ontdekken.

Grand Cabaret
Kaai 12
8620 Nieuwpoort
www.grandcabaret.be

One response to “In Grand Cabaret style

  1. inderdaad een heel verrassend en lekker . Met de mooie omschrijving v jullie waande ik mij terug in grand cabaret .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.