Zeno****, meer dan de moeite waard!

Dat Annemieke voor mijn verjaardag een restaurant kiest met net dat ietsje meer is een traditie, dat ik enkele dagen voordien ook te weten kom waar, eveneens… Zeno was dus de uitverkorene, we waren er lang geleden ook als eens geweest en ook toen was het ons bevallen.  Het restaurant is ondertussen toch wel een vaste waarde in Brugge en ook op Kookeet zijn we telkens fan van hun creaties. Het was dan ook een beetje verwonderlijk dat we op een dinsdagavond binnenstapten in een leeg restaurant en dat zou ook de rest van de avond zo blijven.

Het interieur heeft ondertussen een update gekregen al blijft wit er de boventoon voeren. De verlichting oogt modern en speels.

Op de kaart drie menu’s van drie, vier en zes gangen telkens met bijpassende wijnen. We kiezen voor het grootste menu l’oevre au vert (€85, wijnen €35) en starten met enkele hapjes die meteen de toon zetten. Kroepoek van aardappel bijvoorbeeld of chips van quinoa of pompoen. Zalige handgepelde garnalen en een lekkere dip van geitenyoghurt. Hetgeen volgde lag alleen maar in dezelfde lijn.

Subliem was ook de bereiding van knolselder, appel en karnemelk. Eenvoudige ingrediënten die een smaakbom vormden. Net als de hoppescheuten met dooier en rookworst of de kalfslende met daslook.

Vaak zijn de desserts minder inventief dan de voor- en hoofdgerechten maar hier wordt de lijn doorgetrokken. Wat kan je anders zeggen van pastinaak, bier en karamel of een bereiding van rijstpap, witte chocolade en citrus? Combinaties die je misschien op het eerste zicht doen fronsen maar die je bij de eerste hap overtuigen…

Bij mooi weer is het ook mogelijk om op het terras te eten, ook de moeite waard…

Het driegangen menu is trouwens ideaal voor op een middag (€38)

Afsluiten deden we met koffie, thee en een verrassing voor de jarige!

IMG_2616

We betaalden ongeveer €300 voor ons festijn en we hebben er van genoten van begin tot eind.

Zeno

Vlamingstraat 53

8000 Brugge

050/68 09 93

Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.