Nelson****, lekker visrestaurant

Recht tegenover de oude vismijn van Zeebrugge vind je Brasserie Nelson, een visrestaurant waar je met een gevulde maag en een tevreden gevoel terug huiswaarts keert. Dat was althans ons gevoel toen we er vorige zondag gingen lunchen samen met David, de peter van Marieke. Brasserie Nelson lijkt één van de weinige overlevers te zijn in dit stukje Zeebrugge. Een keurig en verzorgd interieur, lekker eten en vriendelijke bediening doen wonderen. Jammer dat in veel restaurants niet aan alle drie de voorwaarden voldaan wordt… Toen we binnenkwamen werden we vriendelijk onthaald door één van de drie dames die er de dienst uitmaken. Ook de chef knikte vriendelijk toen hij even in de zaal keek.

Het interieur is verzorgd met veel bruine tinten en op elk tafeltje brandde een kaarsje. Het restaurant is vrij ruim maar zou die middag toch volledig vollopen. Hoofdzakelijk komen hier families die iets te vieren hebben, maar er zitten even goed (oudere) koppels die hier van hun zondagse lunch genieten.

Er kwamen prompt twee potjes vismousse op tafel voor ons vier, gulheid is hier doodgewoon. Op de kaart hoofdzakelijk vis, hoe kan het anders. In een homarium zitten Noorse kreeften trouwens Russische roulette te spelen. Al zijn er ook enkele vleesgerechten voor de hardnekkige carnivoor.

Sint Jakobsvruchten zijn altijd al mijn favorieten geweest en bij Nelson komen ze perfect gegaard op je bord met een bloemkoolpuree en truffelcrème. Net zoals de onberispelijke garnaalkroketten en de tomaat-garnaal, nog twee klassiekers die al te vaak verknoeid worden.

Als hoofdgerecht werd gekozen voor de rogvleugel met kappertjes en het vispannetje. De rogvleugel was kraakvers en mooi gebakken. Rog is een delicate vis, een ammoniakgeur verraadt onmiddellijk wanneer hij iets te lang is blijven liggen in de koelkast. Het vispannetje was ook een topper, mooie stukken witte vis, zalm, grijze garnalen en scampi. Een goed afsmakende saus en een mooi korstje. Bij de drie gerechten werd een lekkere aardappelpuree geserveerd waar niet op een klontje boter werd gekeken. Marieke had ondertussen haar Sint Jakobsvruchten al naar binnen gewerkt!

IMG_3891

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We dronken er een flesje Muscadet-sur-lie bij, een goedkoop wijntje dat goed past bij visgerechten.

Een dessert hoefde eigenlijk niet meer maar we deden het toch… Chocomousse, dame blanche en, leuk idee, kinder dame blanche sloten het festijn af.

Reken op een €60 per persoon met aperitief, wijn en drie gangen.

 

Nelson is een restaurant waar iedereen komt met een lekkere no nonsense keuken én met oog voor goeie kwaliteit. De bediening is vlot en zeer vriendelijk. Zo moesten er meer zijn!

 

Nelson

Vismijnstraat 24

8380 Zeebrugge

050/545954

 

 

One response to “Nelson****, lekker visrestaurant

  1. vandaag voor het eerst nelson bezocht. voor nog geen 60 euro aperitief ,bisque van garnalen,fles wijn,vispannetje en sorbet! terug vertrokken met een smile tot achter de oren.zal nog teruggaan ook al is het 80 km rijde,echte aanrader!!!superlekker,proper en vriendelijk mogen veel restaurants iets van leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.