Eat Love Pizza!

Met een groepje collega’s sloten we een werkdag onlangs af met een bezoekje aan Eat Love Pizza in Gent. Dat je een pizza fundamenteel kan verknoeien is een feit, maar dat je hem zo lekker kan maken, dat wist ik nog niet…

De zaak is een shot in de roos. Dat merk je bij de reservatie al, meerder shifts en veelal geen plaats meer voor de spontaan passerende hongerigen. Je moet goed opletten, of je mist de ingang. Je merkt enkel een hartje op de voordeur, dan een lange gang en daarna heb je pas het restaurant zelf met daarachter een open pizza keuken met spectaculaire oven. Het interieur is een mix van kleinere en vooral lange tafels, mooi & trendy ingericht. Je merkt dat hier vooral grotere gezelschappen op hun plaats zijn, met zijn tweetjes zit je hier wel wat verloren en in het rumour. Achter ons een groepje vrienden, naast ons een bende tienermeisjes die hun sweet seventeen aan het vieren waren. Niettemin, een zeer vriendelijke en vlotte bediening. En wat je op je bord krijgt, is werkelijk hemels.
We kozen voor een gin tonic als apero en namen daar wat hapjes bij. Een versgebakken focaccia met humus en tzaziki, een bordje buratta met gekonfijte tomaat. Super lekker, heel mooie ingrediënten. Wat ook leuk is, als kleiner gezelschap (minder kan 5) is dan je je pizza in 2 kan verdelen en zo twee soorten kiezen. Want als je de kaart krijgt, dan ziet er heel veel heel lekker uit. Je kan kiezen uit een witte bodem (basis mozzarella) of rode bodem (basis tomatensauas). Je hebt wat klassiekers, maar zeker ook wat inventievere pizza’s. Ik koos voor een witte helft met burratta (kon er niet genoeg van krijgen)/parma en rucola en een rode helft met rode puntpaprika en siciliaanse worst. Collega’s kozen ook voor pizza’s met zalm of met pompoen. Stuk voor stuk heel mooie pizza’s, deeg is heerlijk en beleg is opnieuw met topingrediënten.
Het was even duwen om alles op te krijgen, maar het was zo lekker dat we het niet konden laten liggen (een meeneemdoosje voor de restjes pizza’s wordt spontaan aangeboden!). Als afsluiter deelden we nog 2 dessertje: hartwafeltjes met chocolade en tiramisu. Ook daarvan verdween de helft in de meenemers, want we zaten echt propvol.

Een aanrader voor wie van houdt van pizza eens anders bekeken. Is geen restaurant om op je gemak een avondje door te brengen, is nogal druk en met 2 zit je er wat verloren. Maar ideaal adresje om na een werkdag iets te eten of met een groepje vrienden voor je gaat nog een stapje in de wereld zet.
Budget is zeker ok, pizza’s zitten tussen 15-20 euro. Met onze apero/hapjes/dessert zaten we nog niet aan 40 euro pp. Dus zeker ook dat is ok! Ze doen ook take-away, en hebben een heel mooi kookboek! De zaak loopt over in hun ander restaurant, chix rotisserie. Deze staat op het lijstje om nog eens uit te proberen.

Eat Love Pizza
Ajuinlei 10a
9000 Gent
0479 87 93 87

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.