Foodbar Margil***(*) van ontbijt tot tapas!

Langs de Scheepsdalelaan opende begin juli een nieuwe foodbar, Margil. Toen we terugkeerden van reis was dit een perfecte stop alvorens onze koffers leeg te maken.

Het interieur oogt warm met veel hout, leuke lampjes en zwarte tinten. Vooraan is er een terras en het is de bedoeling om ook achteraan een terras te hebben. Je kan er verschillende gerechten meenemen, zoals belegde boterhammen  en slaatjes.  Margil is open van ’s ochtends dus staat er ook ontbijt op de kaart, voor laatkomers is er een brunch. Kom je lunchen dan vind je er verschillende broodgerechten, salades en quiches. Desserts ontbreken uiteraard niet. Alles wordt vers klaargemaakt in de open keuken.

Wij kozen een drietal gerechtjes om te delen en waren in de wolken over de heerlijke en smaakvolle quiche met zalm. De plank met verschillende soorten charcuterie was verzorgd en de wrap van carpaccio origineel en lekker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We dronken een gin & tonic als aperitief en tijdens het eten een glas wijn, huisgemaakte ijsthee en een pintje. We betaalden €81,50 voor ons drie.

In de toekomst wil de uitbater diverse thema avonden organiseren, om in de gaten te houden!

Na de zomer opent een beetje verder #food uit de Oude Burg hun nieuwe zaak, samen met Cantine Copine en Zuid 55 aan de andere kant van het water lijkt het er op dat meer en meer ondernemers de buitenrand van de stad opzoeken om een nieuwe zaak te openen en zich dan bijna automatisch ook richten op de Bruggelingen…

 

Foodbar Margil

Scheepsdalelaan 44

8000 Brugge

0484/110969

 

2 responses to “Foodbar Margil***(*) van ontbijt tot tapas!

 1. Goeiedag,
  ik geniet elke keer opnieuw van de vertellementjes, proficiat en dank u wel !
  Foodbar Margil is een originele méérwaarde voor Kristus Koning, ik hoop dat héél wat mensen van de véle kantoren hier in deze buurt (= waar ik woon), de wèg vinden.
  Ik hoor positieve reacties over het originele concept = een broodje gezond zegt men.
  Aan de buitenkant oogt het minder aantrekkelijk, maar uw borrelhapje (= foto’s van de zaak) is een aanrader.
  De mond aan mond reclame zal wellicht een duwtje geven, ondanks de verlofperiode bij véél kantoren. Margil vult hier écht een gat in de markt waar de meesten aangewezen zijn op de Carrefour-market.
  Ik hoop échter dat de zaakvoerder géén last heeft van het imago van de locatie waar Margil gevestigd is. De voorbije jaren zijn daar héél wat winkels (= van een totaal ander genre) opgestart en verdwenen.
  Proficiat om de uitdaging op die plaats aan te gaan !
  Ik kom alvast eens langs en vertel het door in de buurt.
  SUCCES wens ik de mensen achter Foodbar Margil ! ! !
  De duidelijke infofolder die gebust werd, hing al op mijn prikbord.

  Met vriendelijke groeten,
  Chris uit Kristus Koning

 2. Verleden week gaan ontbijten met een vriendin en het was overheerlijk en gebracht door de vriendelijke patron! Voor mij een 10 op 10 voor Margil! ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.