Sint Anna***(*), prima lunch!

Aan de schilderachtige Sint Annakerk vind je op de hoek het gelijknamige ontbijt en lunchrestaurant. Het pand heeft al een rijk verleden, van oudsher een café, de laatste jaren vond je er telkens een restaurant of een bistro. Sint Anna is open voor ontbijt en lunch, in de namiddag kan je er van een dessert genieten.  Het interieur is uitnodigend. Warm en gezellig, op elke tafel kaarsjes. Er is elke dag een andere lunchsuggestie die met of zonder soep wordt aangeboden, Telkens is er een koffie of thee inbegrepen met “een kleine zoete zonde”.

Wij kregen een grote kom dampende paprikasoep, een vers broodje en 100% West Vlaamse boter die mooi smeerbaar was. Hoofdgerecht was cordon bleu met gebakken aardappelen en appelmoes. Een no nonsens gerecht waar echt niks op aan te merken viel. Met veel smaak hebben we flinkjes (bijna) alles opgegeten.

Koffie en thee om af te sluiten, op de kleine zoete zonde had ik mij bijna verkeken. Ik dacht even dat het de “sneeuwbal” bij mijn koffie was maar het bleken twee uit de kluiten gewassen bollen sorbet te zijn. De ene zonde is nu eenmaal groter dan de andere 😉

We betaalden €40, drie drankjes inbegrepen.

Sint Anna is een leuke plek om te zitten, een beetje weg van alle drukte. De bediening is er vlot en vriendelijk en de lunch de moeite waard. Wanneer het wat warmer wordt is het terras aan de kerk zeer aantrekkelijk.

 

Sint Anna

Sint Annaplein 29

8000 Brugge

050/513021

Gesloten op maandag en zondagnamiddag

 

One response to “Sint Anna***(*), prima lunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.